Sushiinspirerad lax med sojasylt och wasabimajonäs
Denna rätt med japanska influenser fungerar bra som plockmat eller som ett lättare lunchval.
Ingredienser
- 8 skivor FINN CRISP Original
- 3 msk majonnäs
- 2 tsk wasabi
- 1,1 dl soja
- 1,1 dl gelatin
- 200 g laxfilé
- 50 g socker
- 50 g salt
- 1 msk sesamfrön
- 1 msk vallmofrön
Så här gör du
- Skär laxfilén i stavar och tack dem med socker och salt. Låt sedan laxstavarna att stå i ungefär en och en halv timme.
- Skär FINN CRISP-skivorna i tre eller fyra delar.
- Blanda ihop majonnäs och wasabi.
- Värm upp soja och blanda ner det sköljda gelatinet. Kyl sedan sojablandningen i kylen till sojan blivit som gelé.
- Tvätta försiktigt av laxen och torka sedan av den. Pensla laxstavarna med olja och rosta dem i en stekpanna. Låt laxen svalna en aning och rulla dem i fröblandningen.
- Slå in laxstavarna i folie. Skär sedan stavarna i ungefär tre centimeter tjocka skivor och ta bort folien när du skivat dem. Lägg laxskivorna på FINN CRISP-skivorna och garnera med wasabimajonnäs och sojagelé.
Du kanske även gillar