Cheesecake med knäckebrödsbotten och hallontopping
En klassiker förnyad med en knaprig FINN CRISP-botten.
Ingredienser
Botten:
- 20 skivor FINN CRISP Original
- 100 g smält smör
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 tsk kanel
Fyllning:
- 500 g kvarg
- 400 g cream cheese
- 100 ml florsocker
- Juice och skal från 1 citron
- 1 msk potatismjöl
- 3 ägg
- Färska hallon
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175°C.
- Lägg bakplåtspapper i en form.
- Krossa FINN CRISP genom att lägga dem i en påse och krossa med en kavel.
- Häll FINN CRISP-smulorna i en skål tillsmammans med det smälta smöret, kanel och vaniljsocker.
- Tryck ut smulblandningen mot kanterna och botten av formen så att den sätter sig.
- Blanda ingredienserna till fyllningen i en skål.
- Fyll formen jämnt med fyllningen.
- Baka kakan i nedre delen av ugnen i 45 minuter eller tills kakan blivit fast.
- Garnera med färska hallon för att få en lite syrlig kontrast till den söta kakan.
Du kanske även gillar