Cheesecake med knäckebrödsbotten och hallontopping

  • Antal: 8 portioner
  • Tillagningstid 60 minuter

    Mitt betyg:

    3,2/5 baserad på 2534 röster.

En klassiker förnyad med en knaprig FINN CRISP-botten.

Ingredienser

Botten:

Fyllning:

  • 500 g kvarg
  • 400 g cream cheese
  • 100 ml florsocker
  • Juice och skal från 1 citron
  • 1 msk potatismjöl
  • 3 ägg
  • Färska hallon
Så här gör du
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Lägg bakplåtspapper i en form.
  3. Krossa FINN CRISP genom att lägga dem i en påse och krossa med en kavel.
  4. Häll FINN CRISP-smulorna i en skål tillsmammans med det smälta smöret, kanel och vaniljsocker.
  5. Tryck ut smulblandningen mot kanterna och botten av formen så att den sätter sig.
  6. Blanda ingredienserna till fyllningen i en skål.
  7. Fyll formen jämnt med fyllningen.
  8. Baka kakan i nedre delen av ugnen i 45 minuter eller tills kakan blivit fast.
  9. Garnera med färska hallon för att få en lite syrlig kontrast till den söta kakan.