Grönsallad med rostade frön
Testa den här salladen för en nyttig extra lunch. Med rostade frön så får du en härlig crunch i salladen.
Ingredienser
Sallad:
- 1 påse FINN CRISP Snacks (Valfri smak)
- 1 påse med frömix
- 1 tsk chilipulver
- ½ tsk mald kummin
- ½ tsk svartpeppar
- ½ tsk salt
- 1 tsk olja
- 2 msk vitvinsvinäger
- 2 msk olivolja
- ½ tsk salt
- ½ msk socker
- ½ fänkål
- ½ gurka
- 250 g plommontomater
- 2 vårlök
- 2 salladshuvuden av valfri sort
Dressing:
- ½ knippe dill
- 2 dl majonäs
- 1 msk citronsaft
- ½ tsk salt
Så här gör du
- Förvärm ugnen till 170 °C.
- Mixa frön, chilipulver, kummin, peppar, salt och olja i en skål. Sprid ut över en plåt med bakplåtspapper och låt rosta i 12-15 minuter till de har fått en fin färg.
- Mixa vitvinsvinäger, olivolja, salt och socker. Skiva fänkålen fint och skiva gurkan på längden. Lägg gurka och fänkål i vinägerblandingen låt stå i 10 minuter.
- Förbered dressingen: Finhacka dillen och blanda med majonäs, citronsaft och salt.
- Halvera plommontomaterna och hacka vårlöken till fina ringar.
- Blanda gurka, fänkål, plommontomater, vårlök och sallad på en tallrik. Häll över snacks, frön och dillmajonäs.
Du kanske även gillar