Panzanella med tilltugg
Testa den här klassiska italienska rätten med en rågig twist. Den perfekta rätten att dela med andra!
Ingredienser
- 1 påse FINN CRISP Snacks (Valfri smak)
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- 1 kg mogna tomater
- 1 rödlök
- ½ gurka
- 3 msk kapris
- 1–2 tsk salt
- ½ msk svartpeppar
- 3 msk rödvinsvinäger
- ½ dl olivolja
- 1 kruka basilika
Så här gör du
- Värm ugenen till 220 °C.
- Skiva paprikan på längden och lägg dem på en plåt. häll över olivolja och sprinka över salt och peppar. Rosta i ugnen i 15 minuter, eller till paprikans skal fått fin färg.
- Lägg paprikorna i en skål och täck med folie. Låt dem vila i 5-10 minuter och riv bort skalet.
- Klyfta tomaterna och skiva löken. Skala och klyfta gurkan.
- Blanda grönsakerna och krydda med salt, peppar och krapris. Låt vila i 10 minuter så att smakerna blandas.
- Häll på vinäger och olivolja och blanda runt.
- Fördela snacksen och grönsakerna i lager på en tallrik och garnera med basilika. Servera.
Du kanske även gillar