Hemgjord bönröra med rödlök- och koriandersallad
En härlig dipp och sallad som funkar lika bra själva som med varandra.
Ingredienser
Böndipp med svarta bönor
- 1 påse FINN CRISP Snacks (Valfri smak)
- ½ dl rapsolja
- 1 tsk sesamolja
- 2 vitlöksklyftor
- 2 cm skalad ingefära
- ½ tsk chiliflakes eller chilipulver
- 1 dl svarta bönor (förkokta)
- 3 msk risvin eller vitt vin
- 3 dl kycklingbuljong
- 2 msk soja
- 1 tsk rörsocker
- 1 tsk salt
Rödlök- och koriandersallad
- 1 rödlök
- ½ kruka koriander
- ½ röd chili
- 1 msk sesamfrö
- 2 msk fisksås
- 2 msk limesaft
Så här gör du
Böndipp med svarta bönor:
- Hacka vitlök och riv ingefäran.
- Hätta upp oljorna i en kastrull och lägg i vitlök, chili och ingefära. Bryn i tio sekunder och häll sedan på de förkokta svarta bönorna.
- Bryn i 30 sekunder och häll på vin. Låt koka till allt vin är bortkokt.
- Häll på buljong och soja. Låt puttra i 15 minuter på låg värme, till vätskan har absorberats av bönorna.
- Salt aoch peppra.
- Häll allt i en mixer och kör till en slät röra, 3 minuter på full effekt.
- Njut tillsammans med FINN CRISP Snacks.
Rödlök- och koriandersallad:
- Finhacka rödlök och chili. Blanda ihop rödlök, koriander, chili och sesamfön.
- Häll i fisksås och limesaft. Blanda försiktigt.
- Sprid ut FINN CRISP Snacks på ett serveringsfat. Lägg lite bönröra på dem och toppa med rödlök- och koriandersallad.
Du kanske även gillar