Gratinerade äpplen och lingon med knäckebröd-crumble
En frisk och fruktig dessert med en knäckebrödsknaprig topping.
Ingredienser
Fyllning:
- 4 äpplen
- 3.5 dl lingon
- 2 dl farinsocker
- 1 tsk potatismjöl
Topping:
- 50 g vetemjöl
- 50 g smör
- 50 g socker
- 20 g mandel
- 20 g FINN CRISP Original
Så här gör du
Fyllning:
- Skala äpplen och skär ut kärnhuset. Tärna sedan äpplena.
- Blanda de tärnade äpplena med lingonen, farinsockret och potatismjölet.
- Dela upp blandningen i portionsformar och baka i ugn på 175 ºC i 45 minuter eller till äpplena är mjuka.
Topping:
- Tärna kallt smör.
- Blanda alla ingredienser till en smulig blandning.
- Baka i ugnen på 170 ºC tills blandningen blivit gyllenbrun.
- Smula blandningen över den varma fyllningen.
- Servera med glass eller grädde.
Du kanske även gillar