Snacksfat med pesto och pinjenötter
Passar perfekt som en appitizer, ett festligare tilltugg, till buffébordet eller som ett kvällsmål.
Ingredienser
- 1 påse FINN CRISP Creamy Ranch alt. FINN CRISP Sour Creme & Onion
- 1 förpackning Crème fraiche eller smetana
- Grön pesto (se recept nedan)
- 1 paket rostade pinjenötter
- 1 kruka basilika
- Chiliflakes
- Flingsalt
Recept Pesto:
- 1 kruka basilika
- 2 msk pinjenötter
- 1 skivad vitlöksklyfta
- 1 dl riven parmesanost
- 1 dl olivolja
- Salt och nymalen svartpeppar
Så här gör du
- Mixa alla ingredienser till den gröna peston med stavmixer till jämn konsistens. Smaka av med salt och peppar.
- Rosta pinjenötter i en stekpanna på medelhög värme.
- Lägg ut ett paket av Finn Crisp Snacks (valfri smak) på ett stort fat och toppa med önskad mängd av:
- Crème fraiche eller Smetana
- Pesto
- Rostade pinjenötter
- Basilikablad
- Chiliflakes
- Flingsalt
Ps. Om du vill göra snacksfatet ännu matigare så testa addera lite mozzarella eller bitar av parmesanost.