KRAFTEN I FULLKORN

Att lyckas skapa den perfekta smakbalansen och krispigheten i ugnsgräddade knäckebröd är lite av en konst. Vi på FINN CRISP har i åratal arbetat med att bemästra konsten att baka smakrika knäckebröd fullproppade med fiber i vårt finska bageri i Kotka. Rågen är vår huvudingrediens och många av våra produkter är bakade med 100% fullkornsrågmjöl. Men vad är egentligen fullkorn? Läs vidare så berättar vi mer!     

Råg, vete och havre är exempel på spannmål. Fullkorn innebär att man har med alla delar av spannmålskornet (frövita, grodd och kli) i maten. Fullkorn kan vara både hela spannmålskorn eller korn som har malts till fullkornsmjöl. det viktiga är att alla delar av kornet finns med.

Näringen som finns i spannmål är koncentrerad till olika delar av kornet. Fullkorn innehåller därför mer fibrer, vitaminer och mineraler än när man inte använt hela kornet.

Många av våra smarriga FINN CRISP knäckebröd är bakade med 100% fullkornsmjöl. Ta en titt på vårt utbud här.    

Eat with style

Med smaken i centrum

Syra

FINN CRISPs tunna knäckebröd får sin syrliga karaktär från vår egen surdegsblandning. Surdegen ger inte bara en bredare smak och speciell struktur, utan fungerar även som jäsämne i brödet.  

Sälta

Salt är en av våra äldsta kryddor och används ofta för att lyfta andra smaker. I vårt sortiment hittar du produkter med lågt saltinnehåll och nyckelhålsmärkning men även krispiga snacks toppade med havssalt.  

Beska 

Råg ger knäckebröd en rund och fyllig smak som i kombination med surdeg ger brödet en lätt ton av balanserad beska.      

Sötma

Rågknäcken är i sig inte söta men den rika rågsmaken ger en perfekt grund till toppingar som t.ex. fikonmarmelad eller jordnötssmör, när sötsuget kallar på uppmärksamhet.  

MAXA DINA FULLKORN

Det finns oändligt många sätt att variera våra goda och rågfulla FINN CRIPS! Kanske hittar du en ny favorit bland våra recept?